Εκπαίδευση

Θεματική ενότητα “Αρχαία Ελλάδα”

13 Φεβρουαρίου, 2022

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μαζί με τους μικρούς μας φίλους (Τιγράκια και Λιονταράκια), κάναμε ένα ταξίδι στο παρελθόν, αξιοποιώντας ένα θέμα που τους αρέσει πολύ: τους Θεούς του Ολύμπου.
Μάθαμε ποιοι είναι οι 12 Θεοί, τις ιστορίες τους αλλά και τα σύμβολα του καθενός. Έγινε ψηφοφορία για το Θεό – Θέα που τους εντυπωσιάζει περισσότερο και η πλειοψηφία ψήφισε τον Δία και την Αφροδίτη! 
Έπειτα έγινε αναφορά από κάποιους μαθητές και στις περιπέτειες του Οδυσσέα, κάτι με το οποίο φυσικά ασχοληθήκαμε. Για να ξεκινήσουν οι περιπέτειες του Οδυσσέα από την Τροία, έπρεπε πρώτα να μάθουμε πώς βρέθηκε εκεί ο ήρωας μας. Έτσι διαβάσαμε το βιβλίο “Οι περιπέτειες του Οδυσσέα” της Δικαίου Ελένης. Σύμφωνα με αυτό, ο Οδυσσέας πήγε στην Τροία για να βοηθήσει τον φίλο του Μενέλαο, βασιλιά της Σπάρτης, να πάρει πίσω τη σύζυγό του, που την είχε κλέψει ο Πάρης, γιος του βασιλιά της Τροίας. Ο πόλεμος αυτός ήταν νικηφόρος χάρη στο ευφυές σχέδιο του πολυμήχανου Οδυσσέα, τον Δούρειο ίππο. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τον Δούρειο ίππο και αποφασίσαμε να φτιάξουμε και εμείς έναν δικό μας. Τα παιδιά βέβαια ήθελαν να είναι τέτοιος που να μπορούν να μπουν μέσα.. κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον, οπότε συμβιβάστηκαν με κάτι μικρότερο!
Έπειτα ξεκίνησε το ταξίδι μας με μια τριήρης σε όλα αυτά τα απίθανα μέρη που πήγε ο ήρωας μας!